Fotoalbum

                                    Donau floden

                        maj 2008

Krydstogt - 11 dage

MS Rügen: Skibet tilhører et tysk rederi og har plads til 90 passagerer, hvilket giver en privat og intim atmosfære. Kahytterne er fordelt på 2 dæk, alle er udvendige med store vinduer. Lille badeværelse, føntørrer, og tv. Aircondition overalt. Nydelig restaurant, bar og lounge på promenadedæk. Restauranten er røgfri. Stort soldæk med dækstole. Skibet kan ikke sammenlignes med luksusskibene på Donau til skyhøje priser.

1. dag: Sofia

Om morgenen afrejse fra København med Austrian Airlines via Wien til Bulgariens hovedstad Sofia. Lille byrundtur, hvorefter der er et par timers kørsel med bus til Donaubyen Lom, hvor vi ankommer først på aftenen. Vi får forfriskninger undervejs.

2. dag: Sejlads.

Hele dagen sejles op ad Donau med tid til at nyde udsigten til de rumænske og bulgarske kyster.

3. dag: Jernporten

Formiddagen tilbringes i den rumænske middelalderby Turnu Severin, kendt for kejser Trajans træbro fra år 105 e.Kr. Besøg ved de spændende udgravninger fra romertiden og byens ortodokse kirke Grecescu. Vi sejler gennem den berømte Jernport - en lang dramatisk kløft - udnævnt til botanisk naturpark. Anlægget af dæmningen har fuldstændig ændret Donaus løb i den tidligere så frygtede snævring. Her er floden flere steder mere end 80 meter dyb. Den voldsomme natur, sluserne og kraftværkerne er imponerende. Et af naturens menneskeskabte underværker.

4. dag: Beograd

Ankomst til Serbiens hovedstad, Beograd. Flot byrundtur med besøg på Europas bedst bevarede fæstningsanlæg, Kalemegdan. Man får et godt indtryk af den smukke by ved floderne Donau og Sava. Tid på egen hånd i centrum med mange spændende butikker, inden vi fortsætter til den lille landsby Jarak. Lokale hjemmelavede specialiteter inkl. drikkevarer nydes i haven i et privat hjem. Om aftenen bydes på folklore- og modeshow. Her fremvises de berømte håndlavede uldtrøjer og jakker “Sirogojno” med broderede landskabsmotiver. Smukke afsejling fra Beograd.

5. dag: Novi Sad


Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. Via den maleriske by Sremski Karlovci til det interessante nonnekloster Krushedol, der er berømt for sine smukke fresker. Den lille by Sremski Karlovci er centrum for vinproduktion. Vinsmagning hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstilling af Bermet-vine og honning. Højt over Donau ligger Petrovaradin fortet, kendt som Donaus Gibraltar. Vi kan se det på afstand. Om eftermiddagen sejles mod Ungarn.

6. dag: Pécs

Ad en smuk rute ankommer vi tidligt om morgenen til Ungarn. Med bus fra Mohács til den gamle kunstnerby Pécs. Pécs var i 2010 europæisk kulturby. Vi besøger byens smukke katedral fra det 11. århundrede med kapellet og katakomberne. Efter en stemningsfuld orgelkoncert fortsætter vi op til byens hovedstrøg. En pragtfuld by med gallerier, museer og smukke pladser. Pécs er berømt for fremstilling af Zsolnay-porcelæn, der smykker flere af byens facader. Spadseretur i den gamle bydel med de smukt renoverede facader.

7. dag: Budapest

Skibet lægger til i hjertet af den ungarske hovedstad Budapest - en af Europas smukkeste hovedstæder med pompøse huse og monumentale regeringsbygninger. På en byrundtur opleves byens storslåede elegance. Forbi St. Stefanbasilikaen, statsoperaen og det pragtfulde borgkvarter med kønne huse i de smalle gader. Kirker, hyggelige caféer, barer og restauranter. Området er fredet af UNESCO. Vi ser Fiskerbastionen og nyder udsigten over byen fra Géllertbjerget. 

8. dag: Szentendre

Udflugt til den lille maleriske middelalderlandsby Szentendre med gode caféer og små butikker. Her har mange kunstnere i årenes løb slået sig ned, og man mærker straks kontrasten til storbyen Budapests hektiske puls. 

9. dag: Bratislava

Flot sejlads til Slovakiets lille charmerende hovedstad Bratislava. Byrundtur til fods i den gamle bydels små gyder forbi elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Vi kigger indenfor i Primats Paladset, seks smukke engelske gobeliner fra 1600-tallet. Bygningen er malet i den kendetegnende lyserøde farve. .

10. dag: Wien

Ankomst til Østrigs imponerende hovedstad. Byrundtur, hvor vi oplever valsebyens fantastiske arkitektur med velbevarede bygninger fra kejserdømmets storhedstid. Pragtfulde kirker, gamle palæer, slotte, teatre og museer. En vidunderlig by med et spændende musik- og teaterliv, konditorier, caféer m.m. Eftermiddagen kan nydes på egen hånd, eller man kan deltage i en ekstraudflugt. Ekstraarrangement: Vi besøger Schönbrunn - Wiens Versailles - med ufattelige mængder af udsøgte kunstværker.

11. dag: Wien

Seneste kommentarer

22.06 | 16:56

hej steen . laver du slægtsforskning på geni? er det din profil https://www.geni.com/people/Anna-Schr%C3%B8der/6000000175994921885 .
mv
Allan Pedersen

Del siden