HUSK:
Bruger du bredformat.
HVIS DU VIL SLUTTE VIDEOKLIP TAST PÅ Esc knap på tastaturet

🤩




 Jerusalem og Herodes’ tempel

Det største af Herodes’ byggeprojekter var templet som han byggede i Jerusalem. Det oprindelige tempel på dette sted blev bygget af kong Salomon, der fulgte de planer hans far, David, havde modtaget fra Gud gennem inspiration. (1 Kongebog 6:1; 1 Krønikebog 28:11, 12) Dette tempel blev omkring 420 år senere ødelagt af babylonierne, og cirka 90 år derefter byggede den jødiske landshøvding Zerubbabel et nyt, om end mere beskedent, tempel på samme sted.

Angående det tempel Herodes byggede her, skrev Josefus: „Det var nemlig overalt beklædt med svære guldplader, og ved solens første stråler tilbagekastede det et så skærende lys, at også de, der absolut ville se på det, måtte vende blikket bort, som om det var selve solstrålerne. Når fremmede nærmede sig det, forekom det dem på afstand, at det måtte være en sneklædt bjergtop; for der, hvor det ikke var beklædt med guld, var det skinnende hvidt.“

Tusinder af mænd var med til at bygge templets støttemur, som på vestsiden var omkring 500 meter lang. De kæmpestore sten blev lagt uden mørtel. En af dem vejede næsten 400 tons og havde en størrelse der ifølge en forsker var „uden sidestykke i oldtidens verden“. Det er let at forstå hvorfor Jesu disciple var imponerede! (Markus13:1) Murene omkransede en stor, åben plads kaldet Tempelbjerget — oldtidens største menneskeskabte platform. Der kunne have ligget mere end 25 amerikanske fodboldbaner på den!

Herodes stod også for andre bygningsværker i Jerusalem. Et af dem var Antoniaborgen ved siden af templet, som han havde bygget på et tidligere tidspunkt. Herodes byggede desuden et palads og tre usædvanlige fleretages tårne ved indgangen til byen.

Seneste kommentarer

22.06 | 16:56

hej steen . laver du slægtsforskning på geni? er det din profil https://www.geni.com/people/Anna-Schr%C3%B8der/6000000175994921885 .
mv
Allan Pedersen

Del siden