Rejsebeskrivelse

Mandag d. 1/2 2004

Man/Tir d. 3./4. februar 2014

KOPI FRA VISUALTRAVEL


København - Dubai - Sydney



Sidst på eftermiddagen flyver vi fra Danmark med Emirates via Dubai og ankommer til Sydney om aftenen næste dag (4. feb). Under flyvningen vil der være fuld forplejning. Ved ankomst bliver vi kørt til vores hotel midt i Sydney by. Vi flyver enten med Airbus A380 eller Boeing 777, uanset flytypen, er Emirates kendt for meget behagelig komfort og service under hele rejsen. 

Onsdag d. 5. februar 2014

Sydney


Sightseeing i Sydney



Efter velfortjent søvn og god morgenmad, venter der os en dejlig halvdagstur I Sydney. Vi skal se de mest kendte steder, opleve enestående arkitektur, spektakulære udsigter over havnen og den verdensberømte Bondi Beach, passere gennem det historiske Rocks område og Circular Quay, mens vi lærer om områdets historie og betydning. Vi skal se Operahuset og Harbour Bridge fra fru Macquaries stol, en stol med udsigt over havnen, specielt designet til guvernørens kone. Der er naturligvis også afsat tid til et besøg inden for i det verdensberømte Sydney Opera House, som er designet af danske Jørn Utzon. Forestillingerne der besøges af 1,5 mill. hvert år. Resten af dagen er på egen hånd til at udforske denne smukke og spændende by. Besøg evt. Darling Harbor, som er tæt på hotellet, med mange gode butikker og spisesteder, eller tag på en dejlig sejltur fra den berømte færgeterminal.

Torsdag d. 6. februar 2014

Afrejse fra Sydney


Sydney - Auckland (New Zealand)



Vi flyver fra Sydney til New Zealand, hvor der er forventet ankomst til Auckland først på eftermiddagen.  Vi checker ind på det skønne 5 stjernede hotel Pullmann Auckland. Auckland er hyggelig og charmerende med små havne. Dagen er til fri disposition, så man kan vandre gennem den nærliggende Albert Park og nyde, at drømmen om at opleve New Zealand endelig er blevet til virkelighed.

Fredag d. 7. februar 2014

Auckland


Sightseeing, Skycity Observatory og sejltur fra Dovenport



Vi starter dagen med en dejlig morgenmad, og derefter skal vi på en byrundtur i Auckland, hvor vi ser de forskellige, spændende steder. Der vil være tid til at besøge Auckland War Memorial Museum, som er et af de bedste og mest populære museer i New Zealand. Museet fortæller ikke kun om krig, men giver en gennemgang af hele områdets historie - herunder også maoriernes historie. Der vil være tid til frokost - for egen regning.  Om eftermiddagen tager vi til Devonport, hvorfra vi tager en dejlig og afslappende sejltur og oplever Auckland fra søsiden. Om aftenen besøger vi den 328 meter høje Skycity Observatory Restaurant, hvor der venter os en dejlig aftenbuffet med den imponerende udsigt. Efter aftensmaden køres vi tilbage til hotellet.

Lørdag d. 8. februar 2014

Krydstogt ved Bay of Islands



Auckland - Bay of Islands med krydstogt

260 km




Efter morgenmad pakker vi bussen og kører nordpå til Paihia. Ved 12.30 tiden tager den 44 meter lange katamaran, Ipipiri, os med på 2 dages flot krydstogt i Bay of Islands med sine 144 øer. Katamaranen  har 30 ens udvendige kahytter, restaurant med fantastisk 360 graders udsigt, bar og et stort soldæk. Om eftermiddagen, når der kastes anker, sejler en mindre båd passagererne i land på ubeboede øer, hvor der er mulighed for at snorkle, svømme og sejle i kajak. Når mørket falder på, kastes der anker i en fredfyldt bugt, og efter middagen er der rig lejlighed til at nyde den dejlige aften under stjernerne.

Søndag d. 9. februar

Bay of Islands - Hokianga bugten



Waitangi Treaty Grounds

100 km




Morgen og formiddagen er til fri disposition. Der vil igen være masser af aktivitetsmuligheder, som skal bestilles aftenen før.  Ca. ved 12 tiden kører vi til en restaurant og får frokost, inden vi kører til Paihia om eftermiddagen, hvor vi først besøger Waitangi Treaty Grounds, hvor fredstraktaten mellem Maorifolket og Storbritannien blev underskrevet i 1840. Vi går rundt i det flotte, gamle Treaty House, hvorfra der er en forrygende udsigt ud over bugten. Derefter kører vi til vores hotel ved en smuk bugt

Mandag d. 10. februar 2014

Hokianga bugten – Auckland



The Kauri Museum

310 km




Efter en dejlig morgenmad forlader vi Paihia og kører mod den lille by, Hokianga. Her besøger vi et spændende museum, The Kauri Museum, hvor vi får et fascinerende indblik i pionertiden og anvendelsen af kauri tømmer og gummi. Vi ser også verdens ældste og største kendte kauri-træer, blandt andet det 1200 år gamle Tane Mahuta (skovens herre) og det 2000 år gamle Te Matua Ngahere (skovens fader). Kauri-træerne kan blive flere tusinde år gamle, cirka   50 meter høje og opnå en omkreds på omkring 20 meter. - Kun få har dog overlevet årenes skovhugst i jagten på den fine træsort. Frokosten indtages her. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Auckland til vores hotel Pullmann Auckland.

Tirsdag d. 11. februar 2014

Auckland – Rotorua



Waitomo, Te Awamutu og Whakare. Thermal Village

235 km




I dag fortsætter vi vores rejse til Rotorua igennem grønne landskaber, og undervejs passerer vi mange interessante steder, så som vindyrkningsområder og kulminebyen Huntly. Vi ankommer til Waitomo, hvor vi besøger de specielle grotter 250 m under jorden med en imponerende domkirke, som først blev opdaget i 1887 af en lokal Maori. På en lille sejltur oplever vi i det underjordiske flodsystem nogle af grotternes indbyggere, de selvlysende sankthansorme, som får hulerne til at ligne en lysende stjernehimmel. Ved frokosttid kører vi til Te Awamutu, hvor vi besøger Rosenvale Farm, som er en 175 ha stor kvæg- og majs farm. Vi nyder en BBQ frokost og besøger en Kiwifrugtplantage hos værtsparret, som viser den ægte ”Kiwi gæstfrihed”. Efter frokosten kører vi til Rotorua med den berømte termiske aktivitet, varme kilder og gejsere. Duften af svovl fra de mange gejsere er helt tydelig efterhånden som vi nærmer os Rotorua, og man vil flere steder langs vejen ku nne observere kogende mudder, der bobler og sen der kaskader af vand op i flere meters højde. Rotorua er den by i New Zealand med den største koncentration af maorier, som cirka år 1000 e.kr. kom hertil fra Polynesien.  Vi får kort tid på hotellet, inden vi kører videre til  Whakarewarewa Thermal Village – en aktiv Maori­landsby, hvor Maorierne lever og bor i dagligdagen. Her ser vi gejseren PUHUTU på afstand, som puster damp 30 meter op i luften ca. 20 min. ad gangen. Vi oplever et Maori­kultur Show og slutter vores besøg med at spise en Hangi­taster, – som er en speciel menu lavet i de underjordiske ovne. Efter besøget køres vi tilbage på hotellet.

Onsdag d. 12. februar 2014

Rotorua – Taupo - Tongariro National Park



Wai-O-Tapu, Wairakei Terraces & Taupo

180 km




Efter morgenmaden forlader vi Rotorua. Undervejs skal vi besøge Wai-O-Tapu Thermal Reserve. Det er et meget spændende område fuld af vulkansk aktivitet, som har stået på i tusindvis af år. Wai-O-Tapu anses for at være New Zealands mest farverige og forskelligartede geotermiske attraktion. Vejen fører gennem det aktive geotermiske område til Taupo, en by på den nord-østlige bred af Lake Taupo, som faktisk er et stort krater fyldt med vand. Det er New Zealands største sø. Vi skal se Huka vandfald og Aratiatia Dam. Vi skal også besøge Wairakei Terraces, som fortæller om og viser naturens evne til, efter at være blevet manipuleret, stadig at kunne bevare en renhed og skønhed, der er en fryd for øjet såvel som sanserne. Derefter vil der være lidt tid til at gå på egen hånd og nyde området. Tidligt på eftermiddagen skal vi på en smuk, halvanden times sejltur på Lake Taupo med nogle helt fantastiske udsigter, som kun kan ses fra søen. Vi får fortalt alt om den  historie og Maori mytologien omkring Lake Taupo. Sceneriet er ubeskriveligt forbløffende og må opleves. På en klar dag kan de majestætiske vulkaner Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro ses fra den sydlige ende af søen. Undervejs serveres der gratis hjemmelavede muffins og en kop varm te/kaffe. Efter den meget skønne sejltur kører vi ind i Tongariro National Park til vores hotel, som er omgivet af en fantastisk natur.

Torsdag d. 13. februar 2014

Tongariro National Park – Wellington



Kort sightseeing I Wellington

330 km

Morgen og formiddagen er til fri disposition. Du kan gå en tur i New Zealands første nationalpark, Tonghariro National Park, som betragtes som en af de bedste i verden. Nationalparken er på 80.000 ha og kan nydes året rundt. Om eftermiddagen forlader vi hotellet og tager på en smuk 4 timers køretur igennem nationalparken, hvorefter vi ankommer til New Zealands hovedstad, Wellington.  Ved ankomst til Wellington vil der være en kort byrundtur. Resten af tiden er til fri disposition, hvor du kan tage en spadseretur i byen eller sidde ved en café ved havnen.

Fredag d. 14. februar 2014

Wellington



Fridag





Dagen i dag er til fri disposition, hvor du kan nyde de mange muligheder i byen. – Det kan anbefales at besøge Nationalmuseet, Te Papa, eller tage et kig på den smukke Botaniske Have. Wellington City er en kompakt kulturperle fuld af tegn. Beliggende mellem havnen og bakkerne, er downtown ideel til udforskning til fods. Nyd cafeer, restauranter, museer og alle former for butikker. Tag en tur med kabelbanen til Mount Victoria.

Lørdag d. 15. februar 2014

Wellington – Picton – Blenheim



Sydøen og vingårdsbesøg med vin/olivenoile smagning

28 km




Efter dejlig morgenmad kører vi til færgeterminalen. Der er nemlig tid til at sige farvel til Nordøen, for nu venter der os en af verdens smukkeste sejlture via Cook Strait. Sejladsen går gennem skærgårde, Marlborough Sounds og Queen Charlotte Sounds, inden vi lægger til kaj i Picton på Sydøen, hvor nye oplevelser venter os. Under sejladsen kan vi opholde os i lounges med gratis drikke, kage og snacks, mens vi nyder sejlturen. – Straks efter ankomsten køres vi til Blenheim. Her besøger vi vinslottet Herzog, hvor der venter os rundvisning samt vinsmagning. Derefter køres vi til en lokal restaurant, hvor vi spiser frokost, og her vil der også være vinsmagning. Efter frokosten kører vi til endnu et vinslot, Seresin Estate, hvor der venter os spændende vin- og olivenoliesmagning. Derefter vises vi rundt på vingården og ser deres produktion.

Søndag d. 16. februar 2014

Blenheim – Christchurch



Hvalsafari og vingårdsbesøg med vinsmagning

310 km




Efter morgenmaden kører vi fra Blenheim til Kaikoura, hvorfra vi skal på en spændende tur med båd, nemlig en Hvalsafari. Vi kan være heldige at se pukkelhvaler, pilothvaler, blåhvaler og Southern Right hvaler på træk. Der kan også ses verdens største delfinart – Orcaen. Endvidere kan også verdens mindste delfin ses her. Dagen byder på 3 timers meget smukt og spændende sejltur, hvor vi forhåbentlig får set mange hvaler. Herefter skal vi på en lokal restaurant og spise frokost, og bagefter kører vi til Christchurch (180 km) til en vingård til endnu en vinsmagning på et meget populært sted, som producerer en af New Zealands bedste vine. 

Mandag d. 17. februar 2014

Christchurch – Fox Glacier



Verdens smukkeste jernbanetur og Franz Josef Glacier

223 km




Efter tidlig morgenmad tager vi på en af verdens mest maleriske jernbaneture, TranzAlpine, fra Christchurch til Greymouth. Turen er på 223 km og går igennem bjergkæden Southern Alps, hvor den snor sig igennem tunneller og bjergpas og over viadukter. En meget naturskøn togrejse fra den ene kyst til anden. Fra vognen nydes udsigten til spektakulære kløfter og Waimakariri floddalen. Toget vil derefter påbegynde en klatretur op over bjergpasset, før det igen går nedad gennem en frodig bøgeregnskov til West Coast byen Greymouth. En af vognene er en åben udsigtsvogn, hvor det er muligt at stå udenfor og fotografere, mens toget kører.  Efter ankomsten vil der være et kort besøg på en jadefabrik, hvorefter vi fortsætter rejsen til Franz Josef Gletsjer for et kort stop, inden vi kører videre til endestationen om eftermiddagen. Vi ankommer til det fantastiske smukke hotel ved foden af gletsjeren, Fox Glacier. Resten af dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for en kort gåtur til hovedgaden i den charmerende Fox Glacier landsby

Tirsdag d. 18. februar 2014

Fox Glacier – Queenstown



Lake Wanaka & Fridag

330 km




Efter morgenmad kører vi mod Queenstown. Undervejs besøger vi Lake Wanaka med storslået udsigt over søen, med imponerende vandfald, grønne dale og uberørte floder. Ved middagstid indtager vi frokost på en lokal restaurant. Derefter køres vi til vores hotel, som ligger helt fantastisk ved søen. Resten af tiden til fri disposition.

Onsdag d. 19. februar 2014

Queenstown



Sejlturpå veterandamskib og farmbesøg





Dagen er til fri disposition til at slappe af på vores dejlige hotel og nyde dets faciliteter. Ved 18 tiden skal vi på en meget skøn sejltur på søen. På veterandampskibet TSS Earnslaw går turen til en farm, og under sejlturen serveres der gratis snacks. Ved ankomst til farmen bydes vi på lækkert buffet med forskellige New Zealandske specialiteter efterfulgt af desserter. Der er mulighed for en kort rundvisning på gården, inden vi sejler tilbage til Queentown.

Torsdag d. 20. februar 2014

Queenstown – Te Anau



Fjordland National Park / Milford Sound

120 km




I dag tager vi afsked med Queenstowns actionfyldte verden, og der venter os en behagelig tur til Te Anau, porten til Fjordland National Park. Ved ankomsten til Milford Town går vi om bord på båden Milford Sound, som tager os på et eksklusivt, 3 timers krydstogt. Båden, som normalt har plads til 180 personer, tager kun 75 med for at skabe plads til os. Der er naturvejledere med, som fortæller om plante- og dyrelivet, som man ser undervejs. Vi kommer også tæt på vandfald (og bliver gennemblødt – så husk badedragt), og der serveres ægte Kiwi BBQ om bord. Undervejs er der også mulighed for at komme ned under fjordens overflade og se det unikke liv i havet. Efter den skønne sejltur kører vi til Te Anau, ad en af New Zealands mest naturskønne veje. Næppe noget andet landskab præsenterer mere vild natur end Fjordland.

Fredag d. 21. februar 2014

Te Anau - Dunedin



Sigtseeing i Dunedin og Olveston

290 km




Vi forlader det skønne hotel og kører ad hovedvejen, som kan fremvise det bedste af den sydlige landsdel og dens scenerier - dybe floder, frodig landsbrugsjord og naturparker. Dunedin er en af New Zealands ældste og vigtigste bosættelser med skotsk oprindelse. Mange af bygningerne kan dateres tilbage til guldfebertiden. Efter ankomst til Dunedin, vil der være en byrundtur, og derefter besøger vi Olveston, som er et absolut udtryk for en enkelt mands drøm. Vi får en rundvisning og indblik i familiens livsstil i begyndelse af 1900 tallet. Dette meget smukke hjem rummer 35 værelser samt en fantastisk have. Sidst på eftermiddagen køres vi til vores hotel.

Lørdag d. 22. februar 2014

Dunedin – Mt. Cook



Opdæmmede søer og Moeraki Boulers

320 km




Vi kører til Mt. Cook, og turen fører os op langs østkysten. Man passerer adskillige opdæmmede søer langs Waitaki River. Den største af de opdæmmede søer i området er Lake Benmore. Mt. Cook er 3745 m høj, hvilken gør den til Australasiens højeste tinde. Undervejs lægger vi vejen forbi de såkaldte Moeraki Boulders, der er store, kugleformede sten på en til to meter i diameter på stranden. De er dannet af mineralsk cement, der har bundfældet sig omkring eksempelvis et blad eller en muslingeskal i undergrunden, og havets erosion har vasket dem fri. Vi skal her overnatte på det meget skønne hotel The Hermitage Hotel med bjergudsigt. Efter ankomsten er der mulighed for en kort vandretur til Mt. Cook på egen hånd. Aftensmaden indtages på hotellet.

Søndag d. 23. februar 2014

Mt. Cook – Akaroa



Pukaki og Tekapo søerne - Akaroa

460 km




Efter morgenmaden kører vi til Akaroa, som er en by beliggende 75 km fra Christchurch med historisk fransk og britisk bebyggelse, som putter sig i hjertet af en gammel vulkan. Undervejs passerer vi Pukaki og Tekapo søerne, som er mest imponerende med det gletsjerblå vand på en solskinsdag. Efter ankomsten er der tid til at udforske byen på egen hånd eller deltage i en af de mange aktiviteter, der tilbydes i byen. Aftensmaden indtages på den nærliggende restaurant.

Mandag d. 24. februar 2014

Akaroa - Christchurch - Sydney



Hjemrejse

75 km




Vi indtager morgenmaden på en lokal restaurant. Derefter køres vi til Christchurch lufthavn, hvorfra vi flyver hjemad via Sydney og Dubai. 

Tirsdag d. 25. februar 2014

Hjemkomst





Vi ankommer til Danmark om formiddagen

Seneste kommentarer

22.06 | 16:56

hej steen . laver du slægtsforskning på geni? er det din profil https://www.geni.com/people/Anna-Schr%C3%B8der/6000000175994921885 .
mv
Allan Pedersen

Del siden